SHAKULL

VajzaT e botËs
shËrbËtorËT e tokËs
e mira dhe e keqja
e zeza dhe e kuqja
lufta edhe paqja
drita dhe errËsira
shakull nvend
tË mpira
ngordhËn tË pËrpira
dhe ju ende se dini ende se keni kuptu
sa shakull nvend keni ngel dhe ju.
tË gllabËrum
nga forca e zakonit
pËr t´mos pas forcË
pËr t´mos pas fjalË
pËr t´mos pat mendim
pËr tË qenË skllevËr me brirË
sepse vetËm kËshtu keni kuptim.
Se kam me ju por dhe me ju
se them pËr ju por dhe pËr ju
se boj pËr ju por dhe pËr ju
se kom prej jush por dhe prej jush
nuk di a ta zbraz a ta mbush
natËn me goditje shigjetË plumb
t´ju bËj shkrumb a t´ju jap ÇfarË tË mund ?!
dhe k´tË se di.

ZOTI I BIRI I UNIVERSIT
NJË DITË DO T´VIJË T´MË TAKOJË
DO T´MË PYESË PËR JU
E DO TI THEM : OH ZOTI YNË ALIEN
TË GJITHË ATA QË E SHKATËRRUAN BESIMIN TËND
SHAKULL I KAM LËNË
NË VEND!