Dalengadale

dalengadale,

nervi i saj po rrihte,

dalengadale.

dhe koka po ia niste

t’ia tundte trute

pa ze!

 

dalengadale ,

ziente brenda saj

dielli qe i kish hyre  ne trup me pare

e do ta percellonte

pastaj.

 

zien ne gjak!

ngopet ne lot!

 

Daledalengadale

teksa piqej dielli, prej nga ku dilte zjarr,

(hi e shkrumb nder shale)

ne trup te saj,

therjet ia nisen m’u ne zemer.

U shkrydh ne Vaj!

 

 

 

Oiiiiiiiiiiiiiiiiioiiiiiiiiiiiiiiiiioiiiiiiiiiiiiiiiiiii

oiiiiiioiiiiiiiiiiioiiiiiiiiiioiiiiiiiiiiiiiiiiiiioiiii

ooioioioioioioioioioioioioioioioioi

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

iiiiiiiiioooooooooooiiiiiiiiiiiiiiiiiooooi

 

Na…mos qaj

Do te t’godase turinjve gjithe ky vaj!

( spo te them ty, por po i them asaj)

 

Befas! Ne kembe!

Ajo u ngrit papritmas e nisi te levize.

Me njeren dore nder floke.

Donte te ngulte serish rrenjet

tjekur truve.

Me tjetren, mbronte fytyren

Nga bombat qe leshonte

shiu i vajtimeve

Te saj.

 

Ja kjo ndodhi

Pastaj!

 

Nje milingone!

Nje milingone te vogel  e te zeze

Pa !

kockat po I digjnin

Nga gjithe ai vaj.

 

“Ne vrimezat e tokes do te banoj

Paraparapapaaaa!!!!!” – tha!

 

Nje grope u hap!

Ne zemren e nje copetoke

U ngul fort kemba e saj.

 

Milingonezeeeeeeeee!

Drejtoje per tek nje rrugthine me drite!

Humbet nen dhe’ ajo

sic humbi dhe ne vaj.

 

Advertisements

1 Comment

  1. Poezite te bukura.Politesa:zero!
    Sidoqofte,lart e me lart!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s